Kondenzációs kazán

A KastélyDombon is használt kondenzációs kazánok a '80-as évek elején kezdték meg térhódításukat Hollandiában, ahol mára már közel 100%-os a részarányuk. Hazánkban a bekerülési költségükre tekintettel a kazánok mindössze 4-5%-a ilyen típusú.

A kondenzációs készülékeknél az égéstermékben lévő vízgőz lecsapódik a készülék hőcserélőjének felületén, így a hőcserélő képes a füstgázból nyert hőenergiát átadni a fűtővíznek. Ezáltal minimális káros anyag kibocsátás mellett 100 % feletti hatásfok érhető el, Vevőink ennek köszönhetően jelentős energia megtakarításon túl a környezetet is kímélik.

A kondenzációs kazánok használatával a hagyományos rendszerhez képest akár 30-40% energia is megtakarítható. Ezek a készülékek ideális megoldást jelentenek az alacsony hőmérsékletre tervezett új fűtési rendszerek számára.

A kondenzációs kazánok az égéshez szükséges levegőt az épületen kívülről szívják és zárt rendszerben, tömített csöveken keresztül az épületen kívülre juttatják az égésterméket. A kondenzációs kazánok a helyiség levegőjét nem használják el, abba égéstermék sem kerülhet, így baleseti, egészségügyi szempontból teljesen biztonságosak.
ott-hon.hu
Variart

Minden jog fenntartva: 2012-2019 www.ott-hon.hu
E-mail: info@ott-hon.hu, Telefon: +36 70 311 5944