Szigetelés

A hőveszteség az a jelenség, amikor két, eltérő hőmérsékletű közeg (például egy lakás fűtött légtere, illetve a külső levegő) hőt cserél. Az őket elválasztó szigetelőanyag hőszigetelő képessége ezen átáramló hő mennyiségét befolyásolja: minél jobb hőszigetelő képességekkel rendelkezik, annál kevesebb lesz a magasabb hőmérsékletű közeg felől az alacsonyabb felé eltávozó energia, vagyis annál kisebb lesz a hőátbocsátási tényező, a hőveszteség.

Az energia árak az egekbe szöknek és a föld energiahordozói is fogynak (kőolaj, földgáz), amiért nem meglepő, hogy a modern építészeti technológiák egyik legfontosabb szempontja az energiatakarékosság. Fontos, hogy a hőenergiát minél kevesebb veszteséggel tartsuk benn lakásunkban, ezt a hőveszteséget pedig kizárólag minél jobb szigeteléssel tudjuk csökkenteni. Ha a szellőztetést nem számoljuk, egy hagyományos családi házban jelentős hőveszteség a födém és a nyílászárók mellett a falakon keletkezik.

Egy hagyományos, 30cm-es Porotherm téglából épült ház szigetelés nélküli hővesztesége (ablakokat nem számítva) 0,59 W/m2K, míg ugyanezt a falat kívülről 10cm vastag polisztirol lapokkal (EPS, dryvit) szigetelve a hőveszteséget kevesebb, mint a felére, 0,24 W/m2K csökkenthetjük. A példa szerint a hőveszteség csökkentésével egyenes arányban kevesebb, mint a felére csökken a fűtésre fordított energiaszámlánk összege is.

Tehát fontos, hogy vásárlóként olyan kellően jól szigetelt épület választása mellett döntsünk, amivel a pénztárcánk jelentős kímélésén túl a környezetünk védelmének is tevékeny részeseivé válhatunk!

A KastélyDombon épülő ingatlanok a fenti példánál is jobb, 12 cm vastag homlokzati hőszigeteléssel rendelkeznek, mely mellett különös figyelmet fordítunk a födémek tökéletes szigetelésének fontosságára, valamint a kitűnő minőségű nyílászárók beépítésére.
ott-hon.hu
Variart

Minden jog fenntartva: 2012-2019 www.ott-hon.hu
E-mail: info@ott-hon.hu, Telefon: +36 70 311 5944